Vuurtoren Stoer Diepenveen
Werk

Voor diverse opdrachtgevers redigeer en controleer ik (folio en online) teksten, manuscripten en website / webshop content. Ik (her)schrijf en redigeer blogs, e-books, website content, marketing- / productpagina’s, heruitgaven van (educatieve / informatieve) boeken en interviews.

Voor een aantal opdrachtgevers ben ik (interim / op locatie) werkzaam als auteursmanager of in redactieondersteuning.

VUB (Vrije Universiteit Brussel) Vakgroep Educatiewetenschappen

Eindredactie Basisonderwijs leermethodes (o.a. Nederlandse taal): inhoudelijke controle, opmaakvoorbereiding, stijl, structuur en consistentie voor het onderwijs in Suriname.

Brandeniers – Branding & Growth, Deventer

Copy en redactie van content voor marketing uitingen van diverse opdrachtgevers en voor de Gasfabriek.

Vmediagroep – Marketing & communicatie, Hoofddorp

Copy en redactie van content voor marketing uitingen van diverse opdrachtgevers.

Manuscriptredactie

Voor diverse auteurs: redactie van manuscripten (romans, educatief, biografie, wetenschappelijk, hobby, gezondheid) voor auteurs die hun boek in eigen beheer willen uitgeven. Tevens advies over en samenwerking met uitgeverij en vormgever.

Kenhardt International

Redactionele controle van assessmentrapporten en o.a. website content.

Uitgeverij Sdu Den Haag
 • Auteursmanagement; de ondersteuning en sturing van de kopijstroom van diverse online en folio uitgaven in de juridische sector. Interim opdracht.
 • Eindredactie juridische tijdschriften.
Boekengilde

Voor Boekengilde verzorg ik de tekst- en eindredactie van manuscripten. De manuscripten worden gecontroleerd op interpunctie, taal-, stijl- en schrijffouten, consistentie, structuur en zinsbouw, verhaallijn en personages. Uiteraard altijd in overleg met de auteur.

Uitgeverij ThiemeMeulenhoff

De contentontwikkeling en redactie van de rekenmethode Alles Telt Q; basisonderwijs groep 3 t/m 8. Inhoudelijke controle, consistentie, redactionele controle, NOT-voorbereiding en instructieteksten uitwerken. Eindcontrole.

 • Kenhardt/FunktieMediair

  “Jacqueline voert voor Kenhardt en FunktieMediair diverse redactionele werkzaamheden uit, met name het redigeren van assessmentrapportages. Het is heel fijn werken met Jacqueline. De communicatie verloopt heel prettig, ze schakelt snel, is heel flexibel en heeft ons al met menig spoedklusje uit de brand geholpen. Dat gecombineerd met haar betrokkenheid, accuratesse en vakkundigheid maakt dat wij erg blij zijn met onze samenwerking.”

 • Boekengilde

  “In tijden van drukte schakelen we Jacqueline in om de tekst- en eindredactie van manuscripten te verzorgen. Jacqueline werkt snel en accuraat. Het contact verloopt soepel en prettig.”

 • ThiemeMeulenhoff

  Wij schakelen Jacqueline in voor bureauredactie van manuscripten en voor de controle van verschillende soorten proeven. Jacqueline is betrokken, flexibel en werkt snel en precies. Het contact is prettig en professioneel.

 • Eduard Deckers, auteur van het boek: Oerdier - oermens

  Beste Jacqueline,

  Dank je wel voor het sturen van de eerste 18 geredigeerde pagina’s. Fijn hoor!!! Ik heb het zo eens doorgekeken en het wordt er allemaal wat makkelijker leesbaar van. Iets luchtiger, zo lijkt het. Ik kan mij helemaal vinden in jouw veranderingen en suggesties. Kan jouw manier van redigeren overigens erg waarderen. Ik ervaar een bepaald respect voor de schrijver. Fijn!

MediaChick

Copywriting voor MediaChick.

 • In overleg met de opdrachtgevers van MediaChick schrijf ik blogs voor uiteenlopende onderwerpen, waarbij SEO optimalisatie het uitgangspunt is en meer bezoekers op de website zal genereren.
 • Schrijven van marketing- / productpagina’s en andere content voor webshops / websites, in aangegeven formats. Van belang is dat de teksten SEO-technisch goed zijn en de online vindbaarheid verhogen / verbeteren.
Market Write

Herschrijven van diverse website teksten voor bedrijven, uitwerken van interviews.

Hanzestad Nieuws Deventer

Redactionele artikelen schrijven voor een jubileumuitgave.

Frescon Online Branding

Voor diverse opdrachtgevers blog-interviews afnemen en uitwerken ten behoeve van website pagina’s.

Roodbont Uitgeverij

Redactieondersteuning voor de diverse boeken en online lesmethodes in de agrarische sector.

Bauhaus Nederland

De tekstuele controle van een maandelijkse folder. Tevens de uit het Duits vertaalde productbeschrijvingen redigeren en controleren op juistheid / consistentie en opmaak.

Eggink Bedrijfsvastgoed

Screening en controle van vastgoedrapporten.

Zenday Solutions

Herschrijven van de productbrochure.