Skip to content
Jacqueline Reit Stoer Diepenveen
Over Jacqueline Reit

Teksten lopen als een rode draad door mijn leven, opstellen schrijven vond ik vroeger al erg leuk. Ik verslind leesboeken en mag ook graag een mening hebben over teksten. Teksten moeten niet alleen foutloos en fijn leesbaar zijn, maar ook duidelijk en geschikt voor de doelgroep. De symboliek van taal en woorden vind ik telkens weer even mooi.

Met een ruime ervaring op het gebied van het redigeren van juridische, educatieve en commerciële teksten, online content optimaliseren en auteursmanagement wil ik graag jouw boek, website, brief, brochure, rapport , blog, interview of andere tekst de juiste vorm geven.

Ik vind het een uitdaging om een tekst mooier, duidelijker, korter en beter te maken. Zelf geen tijd of inspiratie? Laat mij meedenken over het structureren of herschrijven van bestaande of nieuwe tekst. Door het stellen van de juiste vragen kunnen we komen tot een tekst die past bij de zender en wordt begrepen door de ontvanger. Tekstbeoordeling op basis van het beoogde doel: opbouw, kwaliteit, spelling, woordkeus, SEO, SEA.

Mijn kennis en ervaring wil ik graag uitbreiden. Daarvoor ben ik in september 2017 gestart met de hbo-opleiding Online Communicatie en Social Media.

Over de vuurtoren

Stoer is mijn familienaam. Deze naam komt vooral voor in de Achterhoek.
Maar de naam Stoer komt ook voor in Schotland. Hier wordt het uitgesproken als ‘store’.

In het noordwesten van Schotland ligt het schiereiland Stoer. Een ruig en rotsachtig landschap van 3 kilometer breed en zes kilometer lang. Het plaatsje Stoer, met ongeveer 100 inwoners, ligt in een heuvelachtig gebied net ten zuiden van het schiereiland.

De streek in het noordwesten van Schotland is de meest ruige die er te vinden is. Zeer oude rotsen worden afgewisseld met heide, riviertjes en meertjes, gedeeltelijk achtergebleven door de erosie van de ijstijd. Vele miljoenen jaren geleden vormden een groep rotsen, de Stoer Group, de basis van meerdere ‘groepen’, die allemaal geërodeerd zijn over de jaren. De Stoer Group reikt meer dan 3 kilometer diep.

Net ten zuiden van het plaatsje Stoer is de Stoer Baai. Dit is een breed zandstrand met – interessant voor archeologen – rotsen die toegankelijk bewijs leveren van de vroege tijden van deze geologische omgeving.

In het westen van het schiereiland Stoer is The Point of Stoer, waar het kustlandschap spectaculair is! The Point of Stoer is ook bekend vanwege het spotten van walvissen, dolfijnen en soms haaien.

Op het meest westelijke punt van het schiereiland Stoer staat The Stoer Head Lighthouse. Het perfecte symbool voor het overzien van de uitdagende omgeving en het navigeren van mensen erdoorheen. De vuurtoren was gebouwd in 1870 en geautomatiseerd in 1978. Ondanks de beperkte hoogte, slechts 14 meter hoog, staat het 54 meter boven de zeespiegel. De alleenstaande en uitdagende locatie van de vuurtoren onderschrijft een bijzondere historische prestatie.

Vuurtoren Stoer Diepenveen